Straatfotografie

Straatfotografie is mijn passie en regelmatig geef ik daar presentaties over.

Straatfotografie is mijn passie en afgelopen jaren heb ik heel wat steden bezocht. Soms vlakbij zoals Amsterdam en Berlijn, soms wat verder weg. Denk daarbij aan Bombay, Caïro, Hanoi, Havanna, Paramaribo en San Diego. Het boeit me altijd de mens te zien in zijn stedelijke omgeving.

Onlangs heb ik het station Luik bezocht, bijzonder vanwege de architectuur! De fotoserie die ik er genaakt heb is gemaakt met een analoge camera, een klassiek filmpje dus! Door die techniek wordt je gedwongen nog beter te kijken.

Af en toe geef ik een presentatie straatfotografie. Aan de hand van mijn verhaal, en vragen vanuit het publiek, neem ik je mee naar al die mooie mensen en steden. Hoe pak je het aan? Wat mag wel en wat mag niet? Voel je je wel veilig in de slums van Bombay? Welke camera met wat voor een objectieven zijn handig? Wat is je visie achter je foto’s? In mijn presentatie ga ik in op deze en andere vragen.

In januari 2022 heb ik voor de bestuursleden van de fotoclubs aangesloten bij de Friese Fotobond een presentatie straatfotografie gegeven. De eerstvolgende presentatie straatfotografie die ik geef is voor de Fotoclub Heerenveen, op maandagavond 6 maart. Heb je interesse: laat het me even weten via het contact formulier.

In voorjaar 2023 ga ik naar Tsjechië, vlakbij de grens met Polen en Slowakije. Ik ben van plan om in 2024 met een groep er naar toe te gaan. Laat weten, via het contact formulier, als je interesse hebt.

anno huidekoper straatfotografie